Väntan och vaksamhet


Jag talar och skriver så länge jag känner inspiration, det är ett sätt för mig att dela ordet. Själv vet jag inte var det hamnar, kanske är det mindre viktigt för mig just den detaljen. Däremot är min önskan och förhoppning att någon eller några skulle ta detta till sig som hjälp på vägen och en förtröstansfull tro på Jesus och Den Treenighet Gud.

Låt mig börja med profeten Jesaja 51:1,4-6

” Hör på mig, ni som far efter rättfärdighet,
ni som söker Herren.
    Se på klippan, ur vilken ni är uthuggna,
och på gruvan, ur vilken ni har grävts fram.”…

”Tänk på mig, du mitt folk;
    lyssna till mig, du min menighet.
Ty undervisning skall utgå från mig,
min rätt skall jag sätta till ett ljus för folken.
Min rättfärdighet är nära,
    min frälsning är på väg,
och mina armar skall döma folken.
    Kustländerna väntar på mig
och hoppas på min arm.
Lyft upp era ögon till himlen,
    och se på jorden därunder.
Ty himlen skall försvinna som en rök
och jorden nötas ut som en klädnad.
Dess invånare skall dö som mygg.
    Men min frälsning skall förbli för evigt,
min rättfärdighet skall inte brytas ner.”…

En enkel fråga vill jag ställa: Vem är mottagaren av citaten ovan?

Naturligtvist är ingen undantagen, varken rik eller fattig, manlig eller kvinnlig, ung eller gammal, Svensk eller främling, nej ingen är undantagen. Däremot har alla respekt med sig och sin integritet att göra vad som behagar och vad man är övertygad om.

Ni vi läser Guds ord utgår jag ifrån att det är erbjudande till dem som vill. Den aktuella texten är från gamla testamentet, men den är inte mindre giltig för det, en hel del är bildspråk för att människor skall orientera sig genom alla generationer. Samtidigt är det en fullbordad faktum att Jesus har bekräftat/fullbordat det gamla testamentet och gjort den i sin egen person så som Människosonen och kommen från Sin Fader med Hans uppenbarelse och tolkning i praktisk handling.

För en del kan visa texter vara skrämmande, min önskan är att förklara skriften på ett enkelt sätt med utgångspunkten att kärlek och hoppet från Gud skall lysa igenom och lämna bestående tro till alla som bekänner sig till Kristus eller till dem som söker för att finna barnatro.

Texten ovan får tala för sig självt, men det sista stycket vill jag ändå kommentera med tanke på alla debatter i media och bland människor om lägget med miljön  och världs händelser. För att förtydliga mig så är inte jag en förnekare av jordens  klimat. Däremot är jag realist och har en annan hopp än vad som mållas upp av diverse experter.

Ty himlen skall försvinna som en rök
och jorden nötas ut som en klädnad.
Dess invånare skall dö som mygg.
    Men min frälsning skall förbli för evigt,
min rättfärdighet skall inte brytas ner.”…

Här är min förklaring till varför jag tror som jag gör. Det betyder att jag måste( med fri vilja) tro på hela bibeln som är Guds ord. Detta borde inte vara så konstigt för någon människa? Varför, jo, många samfund och kyrkor tror på den enkla bekännelsen som oftast läses i kyrkor. Frågan är då om man menar det som man bekänner eller om det bara är ett liturgisk sätt att avverka en Gudstjänst?

Jag är inte anhängare av dem som säger att vi måste bevara jorden för annars har vi ingen jord kvar. Dock är jag anhängare av dem som säger att vi skall vårda det vi har med varsamhet tills det blir dags för Herren att skapa en ny gjord enligt uppenbarelse boken i kapitel 20, (se texten ovan med fet stil)

Frälsningen förblir för evigt och vi kommer att leva i en annan dimension, det har vi Guds löfte på. Men det är också oundvikligt att jorden kommer ”nöttas ut” så småningom. För att inte tala om allt hot om kärnvapen som kan ödelägga hela jorden.

Men jag vill ändå skicka med en uppmaning till att förtrösta på Herren och det som är skrivet i ordet. Det betyder inte att vi som tror blir likgiltiga eller är utan känslor, nej vi är som alla andra. Skillnaden är att vi får hjälp att hantera motgångar och prövningar som alla människor drabbas av. Genom förtröstan på ”Ordet” och Den Gud  som har sagt att Han Är Den som Han Är.

/Claudio   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.