Förtydligande om skrivna artiklar!


Varför skriver jag som jag gör, och vad är det som driver mig?

Jag är inte lärare eller pastor, har heller inte gått  i bibelskolan, men jag har behov av att berätta om min tro så som jag upplever den. Samtidigt är det en fara  att andra skall uppfatta mig som dryg, vilket jag värjer mig emot.

Som ni märker är jag väldig noga med att bifoga referenser  från bibeln och uppmanar läsarna att pröva allt i ljuset av Guds ord och bön inför Gud. Min tanke är att förklara skriften  utifrån referenser och  vara så tydlig som möjligt. Däremot vill jag uppmana läsare  att inte lösryckta texter från sitt sammanhang .

Nu kanske någon undrar: Hur skall vi kunna prova det du skriver? Och, vad är det som säger att din tolkning  är korrekt?

Här kommer hjälp på tråden: Det finns en App   på ”Bible Hub”som kan laddas ner grattis, klicka på länken. Jag rekommenderar den därför att man kan jämföra texten från den nyaste bibeln till grundtexten  från Hebreiska eller Grekiska. Man kan jämföra olika översättningar för och nu och på andra språk som översätts till svenska.

Detta tycker jag är viktigt eftersom det går att jämföra bibeln text långt tillbaka i tiden. Varifrån har jag fått den kunskap jag har? När jag blev omvänd 1974 var det första jag sökte, kunskap i vad som står skrivet. Jag hade förmån att få läsa igenom bibel några gånger. Däremellan har jag varit öppen och nyfiken på ordet och samtidigt jämfört med det som andra talade om offentligt.

Som pensionär har jag fått mera tid över och detta sporrar mig till att fördjupa mig i ordet. De flesta vet att jag har en förmån att kunna dela med mig till församlingar på orten där jag bor. Det gör att man måste komma förberedd för att kunna dela med sig av det som jag upplever levande för min själ.

Svårare än så är det inte, därför önskar jag inte att förstora det eller förminska. Grundtanke är att Gud, Jesus, Helige Anden, ja hela bibeln skall bli synlig för oss alla.

Detta skapar glädje för mig som kan komma andra till del.

Observera: Det här är inget som varken jag eller någon annan skall berömma  oss av. Vi är skapta med Guds mångfald  och skall vara varandra till tjänst genom vilken Gud blir Förhärligad och  Ärad.

Så till sist:

Har du frågor eller undran, skriv gärna till mig. Det är absolut inget  tvång, var dig själv, det är det bästa.

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.