Luttring i Guds församling


Fortsätter på samma tema som i den första artikel om polarisering bland Guds folk.

Börjar med att citera en text i Lukas 2:29-35

29 Herre, nu låter du din tjänare bryta upp* i frid, enligt ditt ord, 30 för mina ögon har sett din frälsning, 31 som du har berett inför alla folks ögon, 32 ett ljus med uppenbarelse åt hedningarna och en härlighet för ditt folk Israel. 33 Och Josef* och hans mor förundrade sig över det som sades om honom. 34 Och Simeon välsignade dem och sa till Maria, hans mor: Se, denne är satt till fall och upprättelse för många i Israel, och till ett tecken som blir motsagt. 35 Ja, också genom din själ ska ett svärd gå, för att många hjärtans tankar ska uppenbaras.”

Blir väldig förvånad när jag läser i den kristna pressen om ställningstagande som borde vara främmande i jämförelse med vad vi läser i Guds ord.

Den första frågan infinner sig:

Handlar det om religion med motiveringen att skapa fred på jorden genom människotankar?

Eller handlar det om att man har beslutat att följa Kristus så som han är beskriven i ”Ordet” och som apostlarna predikade om enligt Jesu uppdrag?

För mig är det glasklart det senare. När jag läser i bibeln ser jag och förstår Guds kärlek uppenbarad i Jesus när han blev människa och försonaren för alla människor som vill tro att det är genom honom vi blir rättfärdiga och räddade. Det handla om Guds kraft som inte går att förklara, dock genom tro och förvisning  erfara.

Om fred skall skapas så är det inte genom religiösa påfund där man slår samman olika religioner. Fred kan bara skapas genom Kristus som ”Fridsfurste” Vi har iklätt oss Kristus och förvandlats för att bli redskap i hans tjänst.

Så, vad är det vi bevittnar om i världen idag? Jo det går ett andlig svärd genom den kristna församlingen, ett skarp sådan som uppmanar oss att vara vakna och förtrösta på Guds ord. De som tar lätt på sin uppgift kommer att märka inom sin tid att rågångerna flyttas mer och mer bort från Gud. Då blir det en världsreligion uppblandat med allahanda religioner utan Guds kraft.

Och då bli tron på Gud ganska meningslös.

Här ovan har jag understrukit  om vad den gamle Simeon profeterade om till föräldrarna Maria och Josef:

”Många tankar och hjärtan kommer att uppenbaras” beroende på vad man tar ställning till.

Jag noterar en polarisering i församlingar där det står ord mot ord, grupp mot grupp. Man bär fram främmande kol på Guds altare, bildlig talat och förväntar sig välsignelse från Gud.

Noterar att visa människor lyfter fram  ”fundamentalism” som skäll för extrem uppfattning. Låt oss begrunda vad fundamentalism är i den kristna tron:

Var Jesus fundamentalist? Han var tydlig med vad hans uppgift var som utsänd från sin Fader, det går väl inte att ta miste på för dem som studerar sin bibel. Eller skall man ägna sig åt att lägga till och dra ifrån texter från bibeln beroende på hur de passar den enskilde? I så fall våldför man sig på själva Guds ordet och anser sig veta bättre än Gud själv. Här kommer referens till:

 Upp 21:5-6

5 Och han som satt på tronen, sa: Se, jag gör allting nytt. Och han sa till mig: Skriv, för dessa ord är sanna och trovärdiga. 6 Och han sa till mig: Det har skett. Jag är Alfa och Omega*, begynnelsen och änden.”…

Upp 22:18-21

”18 För* jag försäkrar var och en som hör profetians ord i denna bok: Om någon lägger något till detta, så ska Gud på honom lägga de plågor som är skrivna i denna bok. 19 Och om någon tar bort något från orden i denna profetias bok, ska Gud ta bort hans del från livets bok* och från den heliga staden och från det som är skrivet i denna bok. 20 Han som betygar detta säger: Ja, jag kommer snart. Amen. Ja, kom, Herre Jesus! 21 Vår Herre Jesu Kristi nåd vare med er alla. Amen.*

”Fundamentalistiska”  är vi därför att vi har byggd vårt liv på klippan Kristus, en fast fundament som ingen kan förstöra, upphäva eller ändra genom främmande element. Det ordet bör inte vara negativ för att framställa troende som något sämre. Snarare är detta ett vittnesbörd  om att vi som bejakar och bekänner oss  till Kristus så som kommen i människogestalt för att uppenbara ”Faders kärlek” för dem som vill och som predikade omvändelse till syndernas förlåtelse. Han gick förre i ord och gärning för att uppfylla all rättfärdighet och lämnade sitt uppdrag till apostlarna efter han led döden på korset, men uppstod efter Guds vilja  och är därför ”Vägen, Sanningen och Livet” för ALLA som vill tro på honom.

Avslutar dagens artikel med referens ord från:

Matteus: 7:24-27

24 Därför, var och en som hör dessa mina ord och gör efter dem, honom vill jag likna vid en vis man, som byggde sitt hus på klippan. 25 Och slagregn föll, och floderna kom, och vindarna blåste och stötte mot huset, men det föll inte omkull, eftersom det var grundat på klippan. 26 Men var och en som hör dessa mina ord och inte gör efter dem, han liknar en oförståndig man, som byggde sitt hus på sanden.”…

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.