Semester tider


Ja det är precis vad det är och vad det innebär, kanske inte riktig för alla, några får jobba vidare för att hålla Sverige igång. Sjukdomar och död tar inte semester heller, oavsett om det kommer självmant eller om den kommer genom ett vapen.

På den andliga område är det förstås vila och avkopling  också, ja man skall unna  sig  rekreation till både kropp och själ. Samtidigt påverkas vi av allt negativt som möter oss, för visa blir det extra belastning  i form av oro och ångest. Pandemi, som inte är över, har satt sina spår i samhälle både på den personliga planet för många. Alla dessa som inte klarade av belastningen i sin kropp fick sluta och lämna ett stort tomrum hos sina närmaste.

Till detta skall det läggas till alla konspirations teorier från visa som tom sätter sitt hop till lögner. Jo, jag vet, eller tror att på ett sätt kan detta användas som förevändning till den totala kontroll av människan. Faktum är den att vi har inte kontroll på detta. Oavsett vad som händer och hur det händer och när det händer får vi inte ta saker i förskott. Inte heller skall man koppla bort sunt förnuft och ge utrymme för spekulationer. Att ta dagen som den kommer, ligger mycket vishet i det. Det betyder i mångas ögon och öron att man skall strunta i planering, eller framförhållning. Fast det är ju inte riktig så jag menar. Det som jag ville säga är att det som vi möter idag, får vi ta det med jämnmod. Möter man prövningar så får vi trösta varandra att inga större prövningar har möt människor än som vår Fader i himmelen ordnar en väg ut.Nu blir det säkert en del som protesterar med motiveringen att de känner inte sin himmelske Fader och då faller hela texten bort som har skrivits här.

Jag skulle vilja förklara det på ett annorlunda sätt… Det handlar om tro och förtröstan på en Gud beskriven i Bibeln av både gamla och nya testamentet. Nej då, har inte tänkt citera hela bibeln, snarare vill jag ta exempel om vad det handlar om  och vad tron har för betydelsen.

Obarmhärtig krav:

Vad är det? Det är lagen i gamla testamente som Judarna skulle leva av och sona sina synder genom diverse offer. För många var detta ett krav som dessa skulle uppfylla för att vinna evigt liv. Det fanns  en tanke från Gud  liknande familjerelation på jorden. En äkta familj håller ihop genom blodsband och underordnar sig varandra men ändå jobbar mot det  gemensamma målet så som det var föreskrivet i gamla testamentet, dvs. det handlar om kärleksgärning i familjen. Fram till det  nya testamentet offrade människor mängder med djur så som syndoffer till försoning mellan människa och Gud.

Men Gud lovade något bättre till sin skapelse, människan, genom sina profeter, nämligen , Guds eget Son skulle komma och födas som en människa och bli ”Människosonen” försonaren Jesus-Messias. Det tragiska är att många har inte förstått vilken kärlek det ligger bakom från Gud och hans önskan att ha gemenskap med sina barn (skapade människor) Många, jag hoppas de flesta har hört talas om Jesus, men jag undrar om kunskapen om honom är så stor  hos så många för att kunna säga: Tack Herre för att jag får ha gemenskap med dig genom din död och uppståndelse som ger mig nytt liv.

Tyvärr så är det som så att tom i visa kyrkor, är Gud bara något diffust och ogripbart, och då blir det istället ett obarmhärtig krav. Gamla testamentet gäller och är fullbordad i och med Jesus försoning. Det finns ingen prestation eller egna gärningar som behövs för att höra till Guds familj och gemenskap. Familjen är upprättad genom Jesu blod som alla vittnen såg när han hängde på korset och gav upp andan för att vi som tror skall slipa dö i synden. Han uppstod också för att vi skulle uppstå med honom i den nya livet genom tro. Detta är min förklaring  på hur det hela hänger ihop. Jag är medveten om att man kan inte tvinga sig att tro. Det handlar om kunskap och mognad och motivet att få lärakäna honom, Jesus – Messias som ger oss liv och gemenskap, i slutändan evigt liv.

Därför säger jag igen: Vila för både kropp och själ för att kunna orientera oss i tiden präglade av lögn och förvirring.

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.