Ett ord på vägen


Ja vist är vi på väg, var och en har ett mål i sikte hoppas jag, hur slut destinationen blir är det ingen som vet när dagen är slut. Är det så dramatisk, kanske någon undrar, nej det finns ingen dramatik i detta, snarare är det en fördel att inte veta vad som händer framöver.  Jo då, vi planerar, vi hoppas och vi gläder oss i det som vi ser framemot. Den bästa glädjen är ändå att ta vara på dagen i tacksamhet för de allra flesta av oss.

Det heter: ”Gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett, idag hjälper Herren”…

Kanske tycker en del att detta är en klyscha ? För mig är detta en andlig lag som  jag vet av erfarenhet fungerar.  Härmed inte sagt att man skall koppla bort sitt förstånd, nej då vi lever i världen och måste därför anpassa oss med det som är bäst för oss.

Midsommar är här när detta skrivs, förväntningar stegras för många, det skall bli fest och dans, kanske i något stympat form, hoppas jag, på grund av pandemi, för det får inte bli så att det som vi har sett framemot om ljusare tider, raseras och blir en antiklimax och motsatsen som man hade förväntat sig.

Sen finns en annan sida av myntet förstås, hur många är det inte som har svårt att hantera alkohol? Innan dagen är slut så vet  en del inte vad det befinner sig. Det negativa i den här är också alla äktenskap som spricker på grund av oförtänkta beslut där framför allt barn hamnar i kläm.

Jag skulle vilja säga att både glädjen och sorgen går hand i hand, gränsen mellan dessa är hårfin. Vist är det underbart när människor gläds tillsammans. För en del övergår glädjen till prövningar och sorg, något som ingen hade räknat med.

Kanske kan vi som medmänniskor bidra till att uppmuntra andra till det som är gott och viktigt i livet genom vår handlande mot vår nästa. Här ser ni mitt bidrag till att vara med  i form av ett ord på vägen.

Avslutar med några ord från den 139 psalmen från 1-11

1 För körledaren. En psalm av David. O HERRE, du rannsakar mig och du känner mig. 2 Om jag sitter eller står, vet du det, du förstår mina tankar fjärran ifrån. 3 Om jag går eller ligger, så omsluter du min stig och med alla mina vägar är du förtrogen. 4 Ty se, det finns inte ett ord på min tunga utan att du, o HERRE, vet allt om det. 5 Du omsluter mig på alla sidor, och du håller mig i din hand. 6 En sådan kunskap är mig alltför underbar, den är hög, jag förmår inte fatta den. 7 Vart ska jag gå för din Ande, och vart ska jag fly undan från din närvaro? 8 Om jag steg upp till himlen, så är du där, och om jag bäddade åt mig i dödsriket, se, då är du där. 9 Om jag tog morgonrodnadens vingar och gjorde mig en boning ytterst i havet, 10 så skulle också där din hand leda mig och din högra hand hålla mig. 11 Om jag sa: sannerligen, låt mörker täcka mig, så skulle till och med natten vara ljus omkring mig.”…

Glad midsommar till er alla!

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.