Världen är sjuk


Behöver man ta till så dramatiska uttryck när man skall beskriva något?  Nej, det behöver man inte, min tanke är dock att visa på hoppet, lidande har inte sista ordet, därför är mina motiv att komma med tröst och hopp i en sjuk värld. För världen är sjuk på många sätt, det handlar inte bara om den fysiska sjukdom, det handlar om oro, ångest och bekymmer i olika mått till oss alla. När förvirringen råder och lögnen upprepas och blir till sanning som en del sätter sitt hopp till, då måste vi ”läsare” jo, jag kallar det så, därför att det har fastnat i minnet hos mig, människor som läste Guds ord och praktiserade vad de läste och delade till andra som ett hopp och tröst och en uppmaning till att göra sina önskningar kunniga inför Gud  i bön och tacksamhet.

Att vara läsare av Guds ord  är inte förunnat  några få som har läst till präst, eller har fått en pastor tjänst, eller en kallelse som evangelist.  Att vara läsare är att lära känna Gud som Jesus uppenbarade  som människa och lämnade över testamente till hans efterföljare tiderna igenom.

Ja världen är sjuk, i sig inget nytt, lidande har alltid följt människan, antingen i form av epidemier, krig eller förföljelse för sin tro. Det har växlat från land till land periodvis, globalt sett läser vi om att lidande har alltid förekommit.  Några har vigt sitt liv till att lindra smärta för dem som lever i misär, andra har handlat tvärt om och vigt sitt liv till att slakta likt ett vilddjur som jagar efter för att skingra sin hunger. Ändå är det senare som handlade i nödvärn för att överleva, medan det första handlade för sin girighet och makt begär. Allt detta vet ni redan, inte skall väl jag behöva påminna er hur det är när världen rasar? Nej då, låt oss se ljuset istället, hoppet och löftena i  ”Ordet som blev människa” och stanna inför det för att låta den lysa för oss i den sjuka världen.

Sök inte ljuset i surrogat, för det är inte ljuset, den gör sig till ljuset för att bedra så många som  möjligt.

Världen är sjuk och många ropar, kom till oss och du, ni, alla skall få ett nytt liv. Ja, många anser sig vara Messias och profeter men är inte det utan människor som intalar sig själva att det är som Gudar. Deras efterföljelse leder till fördärv  därför att de har inte vandrat i Jesu  fotspår.

Evangelisten Matteus  skriver så här:   11:28-30

28 Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, och jag ska ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat, och ni ska finna ro för era själar. 30 För mitt ok är milt, och min börda är lätt.”

Som tillägg till artikeln vill jag berätta om en Hollands  kvinna som skrev flera kristna böcker, en av dem ”Gömstället” har jag läst själv och kan rekommendera att läsa om det går att få fram.

Så här beskriver  Wikipedia familjen och kvinnan:

Citat:  ” Familjen ten Boom tillhörde den Nederländska reformerta kyrkan och ägde en stark tro på alla människors lika värde inför Gud. Under den nazistiska ockupationen skyddade de judar och motståndsmän. Familjen lät till och med inrätta ett hemligt rum där de gömde judar i sitt hem. Familjen blev angiven och arresterades 1944. Efter en tid i fängelse fördes Corrie och systern Betsie ten Boom till kvinnolägret Ravensbrück där Betsie avled senare samma år.

Corrie ten Boom skrev boken Gömstället om hur familjen agerade mot nazisterna under ockupationen av Nederländerna.

Det handlar om en kvinna som fick sin tro på Jesus i unga år, föräldrarna var själva troende och lärde sina barn att förtrösta på ”Ordet och dess löfte”  Här följer bara en liten notis om familjen och kvinnan som fick utstå mycket lidande under sina levnads år, särskilt under  andra världskriget där hon och hennes syster hamnade i koncentrations läger där systern dog men Corri själv blev en ambassadör för Jesus och reste över hela världen för att berätta om hoppet i tron.

Med sitt lidande lärde hon sig vad det har för betydelse att förlita sig på Gud och ta hans löfte på allvar, för hon förstod redan tidigt att i sig självt kunde hon inte åstadkomma något. Hon fick se mycket lidande och förföljelse för de kristna troende, många blev avrättade för sin tro skull, själv var hon ännu ivrigare i sin berättelse att lita på ordet och det som Jesus undervisade om.

Förespråkar jag lidande bara för att jag skriver det? Nej inte alls, det behöver man inte göra för lidande kommer för eller senare i någon form, kanske olika från person till person, därför är min tanke att vara beredd på det. Vi lever i en sjuk värld, inget är garanterat för oss från stund till dag.

Det som bär genom alla tider är Guds gränslösa nåd och hans ord. Var en ”läsare” och memorera det så du vet vad som är skrivet för att instinkten och tron skall växa.

Till sist en citat från  Heb. 4:12-13

12 För Guds ord är levande och kraftigt och skarpare än något tveeggat svärd, och tränger igenom tills det skiljer själ och ande, märg och led, och det är en domare över hjärtats uppsåt och tankar. 13 Och inget skapat är osynligt för honom, utan allt är blottat och uppenbart för hans ögon, inför vilken vi ska stå till svars.”

Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.