Abrahams Accord-avtal


Den här artikel är hämtad från Jerusalems Post tidning och citeras till största delen genom Googles översättning från engelska till svenska. Det är fullt tillåtet att kopiera en annans artikel, förutsagt att källan uppges, vilket ni ser här ovan. Det handlar om en medaljong graverad med diverse symboler som är mycket intressanta i vår tid.

De flesta har hört talas om fred mellan Israel och araberna med benämningen av så kallad ”Abraham Accord”( avtal) framtagen av Donald Tramp, nuvarande president i USA och hans måg Jared Kushner.

Temple Coins introducerar Abraham Accord-medaljongen i begränsad upplaga

Myntet, designat av den numismatiska konstnären Aharon Shavo, visar de israeliska och UAE-flaggorna som flyger över silhuetter av Jerusalems gamla stad och Abu Dhabis skyline.>>>>

Myntets bägge sidor,lägg märke till symboler på baksidan

Citat

 ”Temple Coins har präglat en minnesmedaljong för att hedra undertecknandet av Abrahamavtalet mellan Förenade Arabemiraten och Israel, meddelade myntproducenten i ett uttalande.

 Myntet, designat av den numismatiska konstnären Aharon Shavo, visar de israeliska flaggorna och UAE-flaggorna framträdande framåt och flyger över silhuetten av Jerusalems gamla stad tillsammans”

Graverade under horisonten är orden ”Abrahams överenskommelse”, skrivna på arabiska, hebreiska och engelska.”

 Vi har läst om Abraham som var en förebild  i förtröstan på Gud som sa: ”Din säd skall bli så talrik som sanden på marken”… Den hebreiska namnet är Avraham, på arabiska kallas han för Ibrahim.

”Myntet ”symboliserar potentialen för enhet mellan alla dessa tre stora trosuppfattningar.”

 Medaljens främre design har också en örn som håller en olivkvist och pilar åtföljda av förseglingen från USA: s president för att markera den amerikanska representationen för att stärka överenskommelsen.

 På baksidan av medaljen bestämde konstnären att presentera ett svärd som vrider sig till ”symboler för fred, välstånd, jordbruks- och teknologiska framsteg”, som hänvisar till profeten Jesajas ord: ”Och de ska slå sina svärd till plogskär.”

 Medaljongens bakre del av Abrahams avtal (Temple Coins), är präglad med citat från Koranen:

 ”Och om man strävar mot fred, strävar  den mot dig”, åtföljd av ett citat från profeten Jeremia: ”För jag kommer att ge dig varaktig fred på denna plats.”… Detta är citat som jag inte kan bedöma.(min anmärkning)

 ”Dessa citat är den centrala läran om Abrahams tro – judendomen, kristendomen och islam” enligt Jerusalems Post – och att man har en moralisk skyldighet att söka  fred”, med varandra  säger chef för Temple Coins Jason Glick.” USA: s president Donald Tramps signatur avslutar designen på baksidan för att hedra hans engagemang för det undertecknade avtalet.

Här vill jag lägga till mina egna tankar och  funderingar:

Tänker på Judar i första hand… Varför stängde de för Jesu evangeliet, och väntar på Messias som skulle komma? (bortsett från en liten skara som är kristna)

Samtidig väntar Muslimerna på sin Messias som de kallar för ”Mahdi”med tron att världen skulle skapas om (människor) och fred skulle råda på jorden.

Vilken del har Påven i detta försök att  skapa enhet mellan olika religioner? Han besökte själv Arabländerna  med motiveringen att de skulle enas i den gemensamma tro.

Det är känt och det propageras för enhet mellan alla religioner med en gemensam ledare under måttåt att man måste skapa fred. Har vi kommit så långt inför Jesu andra tillkommelse så vi ser riktlinjen för en falsk profet som skall få makten i förevändning att jorden kräver samordning av resurser på både klimat, ekonomisk och religiös  område?

Jag vill inte ge mig in i spekulation, det är inte min uppgift. O man granskar symboler på myntets baksida så börjar jag undra hur långt har vi kommit? Tag och titta riktig noga på alla symboler på myntet och försök att minnas vad du/ni läste i bibeln. Nu skall inte detta påverka vår tro att vara beredd inför Jesu tillkommelse. Vi får vara beredda för vi vet inte när han kommer, begrundar vi däremot Jesu undervisning ibland annat Matt 24 så förstår vi att vi har kommit långt.  

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.