Herrens glädje


Jag har haft förmån att få gifta in mig i en familj där det var mycket sång och glädje, trotts mycket lidande i familjen och prövningar. Själv var jag inte troende på det sättet då, men förstod att familjen hade en himmelsk atmosfär i hemmet, som jag hade respekt för. Oftast kom andra troende på besök, pastor med sin gitarr och med Guds inspiration lättade på stämningen i det lidande som hemmet fick stå ut med.

Hur kan man förklara detta?   Från 2 Kor 4:16-18  läser vi följande:

16 Därför tröttnar vi inte. Och även om vår yttre människa bryts ner, förnyas likväl den inre dag för dag. 17 För vår bedrövelse som varar ett ögonblick och väger lätt, bereder åt oss en evig härlighet, som uppväger den i rikaste mått. 18 Vi ser inte efter det som syns, utan efter det som inte syns. För det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt. ”… 

Det som jag har sett och hört, ja varit med om, det berättar jag om, vilket också Guds ord  ovan bekräftar. Är det lidande som jag förrespråkar för att vår glädje skall bli större? Nej, naturlitvist inte, saken är den att vår jordiska kropp brytts ner med tiden. För visa går det fort och i tidig ålder, medan för andra går det långsammare.  Vi är alla överens om att det yngre är spenstiggare än de äldre. Mitt i denna process som vi alla går igenom , och där livet går upp och ner för alla, finns en grund glädje som vi inte kan förklara, men som ändå finns där som bevis på att vi är evighets människor med ande och själ. Låt oss titta på i Joh 15:7-11 vad Jesus säger till oss:

7 Om ni förblir i mig, och mina ord förblir i er, kan ni be om vad ni vill, och det ska bli gjort för er. 8 Min Fader blir förhärligad genom att ni bär rik frukt och ni ska vara mina lärjungar. 9 Såsom Fadern har älskat mig, så har också jag älskat er. Förbli i min kärlek. 10 Om ni håller mina bud, blir ni kvar i min kärlek, liksom jag har hållit min Faders bud och är kvar i hans kärlek.
11 Detta har jag sagt till er för att min glädje ska vara kvar i er och för att er glädje ska bli fullkomlig.”…  

Att ha en förvisning och en övertygelse om en tro som bär i både lidande och välgång, är stor nåd från Jesus och Gud Fader. Där ligger en utgivande kärlek och önskan om att förtrösta på ordet och hålla fast vid bekännelsen, för att vår glädje skall bli fullkomlig.

Därför säger Paulus i Rom 12:12 följande:  ” 12 Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen.”…

Att känna beroende och behovet av Guds vidrörande, skapar en djup relation till Gud, en förtröstan och Guds atmosfär som övergår mänsklig förstånd, men som också andra kan förnimma det och får en längtan att vilja ha det. Så var det för mig, därför kan jag idag, drygt 45 år sen berätta om det, som bekräftelse på att Gud kan göra mer än vi kan tänka eller tom be.

Till sist: Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Inget, men Gud la ner en söknings tid i mig för att jag skall ha möjlighet att söka detta och så småningom bejaka det för att gå vidare i både kunskap och tro, som inte  bara är för mig själv, utan för andra också, men allt samverkar till Guds ära.

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.