Herrens löfte fortsättning


Guds ord och Herrens vishet är min inspirations källa, både för mig själv och för alla dem som  vill ta det till sig, helt enkelt dela av välsignelse till er andra som har behov av det. Jag är ingen pastor och kallar mig inte det heller, det räcker att vara en vanlig människa för att kunna bli brukad av Herren. För att ingen skall missförstå, vill jag understryka att jag är glad för alla dem som har läst teologi, har gått på bibelskolor och förkovrat sig i skriften till gagn för andra.

Börjar med att citera bibeln från Matt 24:35

35 Himmel och jord ska förgås, men mina ord ska inte förgås. 36 Men om den dagen och den stunden vet ingen, inte ens himlens änglar*, utan bara min** Fader.”…

Detta var visserligen ett sammanhang då Jesus talade om den yttersta tiden för sina lärjungar, vilket är också en bekräftelse på  Jesu ord när han undervisade om evigt liv, bland annat, kommer att bestå, tillsammans med dem som håller sig till ordet.

Detta är också bekräftelse på Guds löfte som vi läser om, gäller och har vunnit laga kraft i Jesus, Messias, tillika Sonen i Treenighets Gudom. Med andra ord, en evighets testamente som är oss given för att finna ”det eviga arvet” som ett barn får av sin Fader.

Från Jesaja 40:5-6,8 läser vi följande:

”5 Herrens härlighet skall uppenbaras, alla människor skall tillsammans se den. Ty Herrens mun har talat.”

6Hör någon säger: ”Predika! ”Och en annan svarar: ”Vad skall jag predika?” Allt kött är gräs och all dess härlighet är som blomster på marken.” 8Gräs torkar bort, blomster vissnar, men vår Guds ord förblir i evighet.”

Profeten talade om långt tidigare än Jesus föddes, som Guds uppenbarade frälsning, först till Israels skara, till dem som vandrade i Guds rättfärdighet på gamla testamentets tid och som väntade på uppfyllelsen av Guds löfte. Tyvärr var det många som glömde bort sin Gud, istället vände sig till andra så kallade Gudar, gjorda av människohänder, totempålar och offrade till bildstoder av sten. I Israel väntar de fotvarande på Messias tillkomst, men när Jesus kom och föddes som ett barn, då förstod de inte vad profeterna hade sagt för ca 400 år tidigare.

Det fanns dock en liten Gudfruktig skara som var vakna och hade koll på lägget. Några av dessa vill jag citera i bibeln. En Gudfruktig man vid namn Simeon som bodde i Jerusalem, väntade på Guds löfte och folkets tröst i Israel. /Förklaring: Det var svåra tider i Palestina då. Romarna ockuperade landet och sög ut folkets skatter./  Simeon gick in i templet för att tjänstgöra som präst, vilket var hans uppgift, kom Josefs familj med Jesus för att han skulle välsignas enligt seden då. Medan han tog barnet Jesus i sin famn, kom den Helige Anden över Simeon och han tackade Gud för att han uppfyllde sina löften. Då kom profetisk Ande över honom och han brister ut i följande kommentarer (förutsägelse)

Luk 2:29-32

29 Herre, nu låter du din tjänare bryta upp* i frid, enligt ditt ord, 30 för mina ögon har sett din frälsning, 31 som du har berett inför alla folks ögon, 32 ett ljus med uppenbarelse åt hedningarna och en härlighet för ditt folk Israel. 33 Och Josef* och hans mor förundrade sig över det som sades om honom. 34 Och Simeon välsignade dem och sa till Maria, hans mor: Se, denne är satt till fall och upprättelse för många i Israel, och till ett tecken som blir motsagt. 35 Ja, också genom din själ ska ett svärd gå, för att många hjärtans tankar ska uppenbaras.”…

Vad är det vi läser om här ovan? Jo, Guds löfte och frälsning, först till Judarna och sedan till hedningar, det vill säga, en uppgift för apostlarna som skulle utbreda Guds ord och löfte till alla på jorden. Men vi läser också om något tragisk, inte bara för Maria och Josef. Dessa förundrades och förstod inte riktig innebörden av det då, det som är ännu mera tragisk är att Jesus blev och är föremål till stöttesten och fall för väldig många. För dem som tar emot Jesus är han till upprättelse, frälsning och evigt liv.

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.