Den yttersta tiden


Det är en svår balans gång mellan å en sida sånt som uppfattas som spekulationer, och å andra sidan nödvändighet att predika hela evangelium. Jag kan hålla med om att det finns många uppfattningar bland troende om den yttersta tiden och Jesu tillkommelse. Risken är att vi går från ett till det andra dike på vägen och människor blir ännu mer förvirrade, och kanske mister tillit till oss som sysslar med predikan. Jag har full förståelse att det är inte lätt och ta det till sig, eftersom tolkningen spretar åt olika hål, beroende på vem som talar.

Ja, men du då, skulle du vara bättre än alla de övriga, kanske någon undrar? Inte, Gud hjälpe mig att jag är lyhörd och försöker förklara på ett enkelt sätt vad som står skrivet. Därefter överlåter jag åt varje läsare att kontrollera, bedöma och genom bön rannsaka det som har sagts/skrivits. Åter igen kör jag med standard motivet: Vad är viktigast i det som sägs? Är det viktigast att alla skall se och följa tidens tecken för Kristi andra tillkomst in i minsta detalj, så att man glömmer själva uppgiften från Jesus, nämligen, att följa honom och bli honom lik i praktisk handling som bär frukt.

Nej, säger några, det är en omöjlighet, vi är bara människor, inte några Gudar. Sant, vi är bara människor, precis som Jesu lärjungar var också när det förundrade sig för att de tyckte att ingen kunde bli frälst. Detta kan vi läsa i Mat 19:26   ” 26 Då såg Jesus på dem och sa till dem: För människor är det omöjligt, men för Gud är allting möjligt.”…

Där ligger vår förankring, vår tro och hopp. Det är därför som vi kan vara frimodiga och berätta om vår tro enligt hela skriften som beskriver en kärleksfull Gud, som har sagt att ”Han Är den Han Är” Har ni funderat på alla löften i bibeln? Tänk om det hade varit tomma ord, då hade inte Jesus behövt lida döden, vem hade då bryt sig om hans uppståndelse? Och alla troende genom sekler, inklusive vi i vår tid som håller fast vid bekännelsen, då hade vi varit mest ömkansvärda av alla människor.

Kolla här i 1Kor 15:14-19

14 Och om Kristus inte har uppstått, då är vår predikan meningslös och er tro är också meningslös. 15 Då kommer vi också att stå där som falska Guds vittnen, eftersom vi har vittnat om Gud att han har uppväckt Kristus, som han inte har uppväckt, om det är så att döda inte uppstår. 16 För om de döda inte uppstår, så har inte heller Kristus uppstått. 17 Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös och ni är ännu kvar i era synder. 18 Då har också de gått förlorade som har insomnat i Kristus. 19 Om vi endast i detta livet har haft vårt hopp till Kristus, så är vi de mest ömkansvärda bland alla människor.”…

Istället för att belasta er med långa artiklar med förklaringar, bifogar jag 4 videor från Himlentv7. I form av länkar. Ta er tid och lyssna riktig noga och jämför gärna med Guds ord som den judiske, Messiansk troende pastor Baruch Korman undervisar om. Åter igen granska vad som sägs och bilda dig egen uppfattning. Den är i 4 delar med varje avsnitt på 30 min.

/Claudio

Video från himlentv7  nr1

Video nummer 2

Video nummer 3

Video nummer 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.