Vilken evangelium predikas det idag?


Internet är en stor källa, till både gott och ont. Det är så sant som det är skrivet i 1 Mos 2:16-17

”Och Herren Gud bjöd mannen och sade: ‘Av alla andra träd i lustgården må du fritt äta, men av kunskapens träd på gott och ont skall du icke äta, ty när du äter därav, skall du döden dö.”

Så var det för den första människa, där Guds önskan var att skapa människor,  1 Mos 1:26-28

” 26 Gud sade: ”Låt oss✱ göra människor till vår avbild, lika oss. De ska råda över havets fiskar och himlens fåglar, över boskapsdjuren och hela jorden✱ och alla kräldjur som rör sig på jorden.” 27 Och Gud skapade människan till sin avbild✱, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna✱ skapade han dem. 28 Och Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Råd över havets fiskar, himlens fåglar och alla djur som rör sig på jorden.”

Förstår vi vad vi läser? Har Gud sagt att ”Du har ingen Gud i dig”…  att du är en Gud som blir lik Treenighetens Gud? Låt oss inte fara vilse när vi läser bibeln. Att göra människor till Guds avbild är inte samma sak som om vi är skapta till att vara Gudar likställda med Gud.

Eller skulle kärlet i krukmakarens händer säga till krukmakaren: Jag är likt dig och kan göra om mig när jag vill?

Låt oss se vad profeten Jesaja säger i 43:10-13

  • 10 Ni är mina vittnen, säger Herren,

och min tjänare som jag utvalt, för att ni ska känna mig och tro mig  och förstå att Jag Är Före mig blev ingen Gud formad,  efter mig ska ingen komma.  11 Jag, jag är Herren.  Förutom mig finns ingen frälsare. 12 Det är jag som har förutsagt  och frälst och förkunnat,  ingen främmande gud ibland er. Ni är mina vittnen, säger Herren, och jag är Gud. 13 Jag Är, redan från första dagen.

 

Tanken med människan var att vara fruktbar och föröka sig på jorden och leva i harmoni med Gud och övrig skapelse. Det var kronan över Guds skapelse som skulle råda över allt på jorden, dock inte över Skaparen själv. Vi får höra predikas i vår tid att man blir som Gud själv, och vara likställda med Honom.

Tänk efter, Adam blev skapad i köttet med en själ och en ande som Gud la ner i en kropp.

Gal 5:16-18

” 16 Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så gör ni inte vad köttet begär. 17 Köttet söker det som är emot Anden, och Anden söker det som är emot köttet. De två strider mot varandra så att ni inte kan göra det ni vill.”

Om det var på det sättet att Adam var Gud från början, varför syndade han?

Och om vi andra skulle vara Gudar varför behövde Jesus komma till oss köttsliga människor och lida döden för vår försoning? Eller om vi går ett steg längre, när synden ändå kom in i världen och Jesus har upprättat oss så vi blir Gudar: Hur skall vi då göra med ordet vi läste, här ovan?

 

Så vad ville jag med  den här artikeln? Jag ser och märker att det finns krafter som vill förvilla de troende och dra bort dem från Kristus med falsk evangelium. Det är faktisk inte så lätt att skilja på andar, jag vill inte påstå det heller för min egen del. Ändå är det minsta vi kan göra, vaka, vaka, åter vaka över ”ordet” Läs bibeln, memorera det och sök vishet  att bli bevarat i det äkta trädet som är Kristus själv.Får du erbjudande på facebook att vara vän med någon som utgör sig för att vara en varm kristen, pröva det du möter och sök information på nätet om vad dessa personer framför och vem som står bakom.

Nej, jag uppmanar inte till dömande av andra, jag uppmanar till prövande i saktmod och ödmjukhet inför vår Herre Jesus och Gud i bön.

Till sist vill jag lämna Guds ord från  1 Kor 15:

1 Men jag påminner er, bröder, om det evangelium som jag predikade för er, som ni också tog emot och som ni också står fasta i, 2 genom vilket ni också blir frälsta, om ni håller fast vid det ord som jag förkunnade för er, annars kom ni till tro förgäves. 3 Först och främst har jag ju meddelat er vad jag själv tagit emot, att Kristus dog för våra synder i enlighet med Skrifterna, 4 och att han blev begravd och att han uppstod på tredje dagen i enlighet med Skrifterna.”…

 

/Claudio

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.