Förväntad väckelse


 

Funderar på visa saker bland troende. Sen jag blev pensionär  har jag   läst mycket  i den andliga litteraturen, följt olika bloggar och jämfört mad det skrivna ordet. Det här är inget konstigt, för mig.

Jag fick min kallelse i samband med dopförätning i Betel på Klädesholmen, att vara evangelist. Vist har jag undrat, och tvivlat ibland, tyckte mest att all min tid var koncentrerad på familjen och jobbet.

Ibland   fick    jag  förtroende att dela med mig av Guds ord i olika församlingar  där det var uppskattat.

När pensionärs  livet inträdde  och jag gick vidare med livet efter sorgen, öppnade Herren nya dörrar och nya fält. Här är jag nu och funderar på  hur  det  är  ställt  med Jesu efterföljare?  Jag noterar att det pratas mycket om väckelse och  många  tycks  vara  tross visa  med att det kommer i de sista dagar innan Jesus kommer tillbaka.

Det är bra att det finns  förhoppningar  och positiv tänkande, men jag kan inte komma ifrån att väckelsen kommer inte hur som helst. Vi kan inte vara   upptagna  med världsliga  saker  där vi jagar status och prylar.  Inte heller kan vi  få  väckelse  med kosmetiska påfund i tron att bara folket kommer till kyrkan så lämnar de sig till Gud.

Hör ni, vem är jag som kan ta till  stor slägga  och ropa ut  obekväma  påstående?   En vanlig människa är jag, benådad  av  Herren Jesus, i behovet att få vara ett redskap  i Hans Mäster hand.  Väl medveten om  att  ”Det som inget var, det utvalde Gud för att förhärliga sitt namn”  Viljan och motivet  att stå på ordet  och söka vishet  för att kunna dela med andra, det har jag.  Därför hoppas jag  att vi skall komma tillbaka till ordet  och ta det till oss för att Guds nåd skall bli synlig mitt ibland oss  och skapa  längtan  för andra att komma hem in i Guds gemenskap.

Låt oss titta vad Herren säger  Jeremia  29:11-14

” Jag vet väl vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen  fridens tankar och inte ofärdens, till att ge er en framtid och ett hopp.  Ni skall åkalla mig  och gå och be till mig, och jag vill höra på er.

Ni skall söka mig och ni skall finna mig  om ni frågar av hela ert hjärta. Därför vill jag låta mig finnas av er, säger Herren”….

Här har vi början  till Guds  vishet, det gäller den första kärleken, prioritering, därefter kommer det andra som är den första likt, nämligen, att älska sin nästa så som sig själv.

Är Gud emot att vi har det bra och kan koppla av ibland? Vist inte, men Han vill inte ha  en delad hjärta, dvs. att söka Guds rike först och vår nästa, så kommer det andra att lösa sig också.

Nästa uppmaning har vi i Hosea 10:12

”Så ut åt er i rättfärdighet, skörda efter kärlekens bud, bryt er ny mark, ty det är tid  söka Herren, för att han skall låta rättfärdighet regna över er”…

Kan  tänka  mig  att Herrens  hus  ”Guds församling”  är övergiven, vist det finns verksamhet, handen på hjärtat: Brinner elden i församlingen, brinner  elden  i våra hjärtan? Den fråga kan inte jag besvara för andra. Det räcker att rannsaka sig själv och gå till Jesus med det.

Nu kommer det sista som jag vill dela med er som läser:

Från Psalm 126:5-6

”De som sår med tårar, skall skörda med jubel. De går  ut gråtande och bär sitt utsäde, de kommer åter med jubel och bär sina kärvar”….

Hör ni vi skall inte tro att det är så lätt alltid, att följa Jesus är också att ta på sig hans kors, det kan bli tungt och svårt ibland, men Herrens löfte har vi,   han står vid vår sida  och hjälper oss med våra bördor. Herren vill se nöd  bland sitt folk, han vill se kämpar anda och   tårar för människor som är i mörker. Förstår vi att Han älskar alla, både syndare och så kallade rättfärdiga, utan anseende till personen. Men Han är helig och ser inte genom fingrarna när det gäller synder.

Till sist, betänk att det är Herrens verk, det är ingen  förening som vi bedriver på det sättet. Vi får ta Herrens ord till oss att Han Är den som Han har sagt sig vara. Han står bakom sitt  löfte och då behöver vi tro och   vila i förtröstan på det som Han har sagt.

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.