Konspirationer i Coronas spår


Först vill jag slå fast att var och en får tro vad den vill, det gör jag också förstås. Jag vill inte framstå som någon expert, detta är istället  mina  iakttagelser  och noteringar  som jag lägger märke till  och som jag vill dela med er andra.

Vad  handlar  allt detta om?  Är  det  en ”apokalyps  av bibliska  mått”?  Än så länge är det inte det som jag kan se.

Upp 6:7-8

7 ”Och då han bröt det fjärde sigillet, hörde jag den fjärde varelsens röst säga: Kom och se*. 8 Och jag såg, och se, en blekgrön häst. Och han som satt på den hette Döden, och dödsriket* följde med honom.”

Detta menar  många  att det är början  på jordens  ”födslovåndor” Själv får jag inte riktig ihop det som händer nu. För det första så har det fått väldiga proportioner som har utmålats som om en tredjedel av jorden  befolkning  kommer att dö, därav stöd till ovannämnda verser som visa menar går i uppfyllelse. Tittar vi på statistiken då är det på knappa 0,2-1% globalt som människor dör. Nu skall det sägas också att detta  är inte över ännu. Jämför vi dock med Kina som drabbades först och hårdast så tycker jag att vi bör vara  försiktiga  med konspirationer.

Som vanligt kommer undran och mot frågor: Varför stängs allting ner? Många undrar: ”döljer myndigheterna något för oss?”

Nu måste vi ta i beräkning att det har förekommit epidemier tidigare, av dessa var det pest ”Digerdöden” som härjade i början på 1347 och kom till Europa fram till 1700 talet i  olika omgångar.

Nästa pandemi var ”Spanska sjukan”  som  varade från mars 1918-juni 1920

På 2000 talet har vi flera utbrott av  influenser  som testade ländernas beredskap för att motverka pandemi.

2003-2004  uppträde  SARS  virus,

MERS  blev nästa epidemi  från 2012-2015, den första virus som inte kom från Asien. Det var  så kallad  ”Mellanöstern virus”

Och nästa blev  ”Fågelinfluensa” från 2014 2016. Den kommer jag väl ihåg   eftersom kommun införde restriktioner och beredskap för att skydda sig vid eventuellt pandemi. Det blev inte så farlig som många trodde.

Slutsatsen som jag drar av  detta  är att myndigheter vill inte ta några risker med tanke på att förflyttning och resandet är väldig utbred. En pandemi kan sprida sig väldig snabbt som kan få förödande konsekvenser. Utifrån detta har jag svårt att förstå varför visa far med tanke om konspirationer.

Frågor kan höras ibland:

Vad är agenda med detta?

Varför all hysteri?

Är det en global övervakning på gång?

Det finns en naturlig förklaring till detta som  sker,  härmed inte sagt att det kan användas i framtida övervakning av medborgare. Om man kan kontrollera framtida spridningar genom  övervakning , då kanske det blir lättare att få kontroll på ekonomi också.

Just det  sistnämnda  slår mycket hårdare mot samhälle, då i stortsätt allt stannar av. Själv är jag inte positiv till inskränkning av den personliga integriteten, därför menar jag, spekulationer och konspirationer  är inte till några uppbyggelser för medborgare.

Fokus borde vara istället hjälp till dem som behöver det mest, antingen kroppslig, själslig eller  andlig.

Jag vill ändå  understrycka, vårt uppdrag är att vara i funktion för Jesus och följa i hans fotspår.

Det gläder mig att se välvillighet hos människor som erbjuder en hjälpande hand och bryr sig om varandra när det krisar.

Det finns hopp!

/Claudio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.